Demo

Naturvetenskapliga basår 1-2 år

En utbildning i samarbete med Lunds universitet för dig som är intresserad av naturvetenskap och har minst 1 års studier på gymnasiet eller motsvarande. 
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Våra studerande som läser denna kurs känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Du behöver skaffa dig nya kunskaper, grundläggande eller särskilda behörigheter inför vidare studier
  • Du behöver skaffa dig särskild behörighet för högskolestudier inom naturvetenskap
  • Du har 1 års studier på gymnasiet eller motsvarande samt matematik 1a, 1b eller 1c

Kursen

Denna kurs är för dig som vill studera naturvetenskapliga ämnen. Vi har ett nära samarbete med Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, som innebär vissa gemensamma föreläsningar och studiebesök samt att bredda kunskapen om naturvetenskapliga universitetsutbildningar. Innehållet är motsvarande naturvetenskapligt basår vid universitet eller högskola i ämnena fysik, biologi, kemi och matematik. För dig som saknar kunskaper motsvarande gymnasiegemensamma ämnen erbjuder vi kurser i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap.

Folkbildning är mer än bara behörigheter och kunskaper. Här får du en bred allmänbildning så att du kan växa som människa under förutsättningar som är anpassade för dig. Möten mellan människor med olika bakgrunder är en naturlig och inspirerande vardag hos oss. Det är från dessa man lär sig om varandra, sig själv och utvecklas.

Självklart har vi praktiska inslag som temastudier, kulturaktiviteter, utflykter och studiebesök.

Vi jobbar i en studietakt anpassad för dig och dina förutsättningar där dina erfarenheter, kunskaper och behov ligger som grund. Du får stöd i att organisera och planera dina studier med möjlighet till studiecoachning i svenska, engelska och matematik för att du skall nå dina mål. Individuell studieplan med dig i centrum innehållande studielängd samt vilka ämnen, beroende på tidigare studier och studiemål, tas fram.

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Ansök

Gå vidare och gör en ansökan

Publicerad i Allmän kurs