Demo

Friskvård Hälsa 1 år

En utbildning för dig som är intresserad av friskvård och hälsa, har 2 års studier på gymnasiet eller motsvarande med kunskaper i samhällsvetenskapliga ämnen och som leder till att du blir en diplomerad Friskvårdsmassör. 
Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare.

Våra studerande som läser denna kurs känner igen sig i ett eller några av följande påståenden:

  • Du har 2 års gymnasiestudier eller motsvarande med kunskaper i samhällsvetenskapliga ämnen
  • Du har ett intresse för friskvård och hälsa
  • Du behöver skaffa dig nya kunskaper, grundläggande eller särskilda behörigheter inför vidare studier

Kursen

Denna kurs är för dig som inte har ett slutbetyg från gymnasiet eller vill förbättra dina kunskaper motsvarande årskurs 3 på gymnasienivå. Sambandet mellan vår hälsa och vårt levnadssätt är i fokus. Du får utbildning i motion, anatomi, fysiologi och friskvårdsmassage vilket leder till att du blir en diplomerad Friskvårdsmassör.
Genomgången nivå (motsvarande gymnasiets tredje årskurs) ger grundläggande behörighet om man uppnår motsvarande Godkänd i följande gymnasiegemensamma ämnen: svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, religion, historia och naturkunskap.
Särskild behörighet kan även utfärdas i engelska, historia, samhällskunskap, naturkunskap, matematik och idrott och hälsa.

Folkbildning är mer än bara behörigheter och kunskaper. Här får du en bred allmänbildning så att du kan växa som människa under förutsättningar som är anpassade för dig. Möten mellan människor med olika bakgrunder är en naturlig och inspirerande vardag hos oss. Det är från dessa man lär sig om varandra, sig själv och utvecklas.

Självklart har vi praktiska inslag som temastudier, kulturaktiviteter, utflykter och studiebesök.

Vi jobbar i en studietakt anpassad för dig och dina förutsättningar där dina erfarenheter, kunskaper och behov ligger som grund. Du får stöd i att organisera och planera dina studier med möjlighet till studiecoachning i svenska, engelska och matematik för att du skall nå dina mål. Individuell studieplan med dig i centrum innehållande studielängd samt vilka ämnen, beroende på tidigare studier och studiemål, tas fram.

Vad händer sen

Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Ansök

Gå vidare och gör en ansökan

Publicerad i Allmän kurs