Demo

Jobba hos oss

Att jobba hos oss

...

Om dig

...

Din utveckling hos oss

...


Lediga jobb

...

Publicerad i Om oss

Vår styrelse

Skolans huvudman är Garantiföreningen för Folkhögskolan Hvilan. Skolan är politiskt och religiöst obunden.

AU/Styrelsen

Christine Jönsson, ordförande
Folke Malmström, vice ordförande
Johannes Björk , ledamot
Sven Sonesson, ledamot
Eduardo Gran Villanueva-Contreras, rektor

Styrelsens ordinarie

Christine Jönsson, ordförande
Folke Malmström, vice ordförande
Johannes Björk
Sven Sonesson
Torsten Holmström
Lars Jacobsson
Evelina Lindén

Styrelsens ersättare

Gunilla Ahlstrand
Henry Svensson
Ivar Sjögren
Ulf Nilsson

Publicerad i Om oss

Om oss

Folkhögskolan är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp som ligger emellan Malmö och Lund. Våra idag ca 400 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Våra utbildningar

Hos oss finns Allmänna kurser med inriktningar inom Naturvetenskap, Samhäll med friskvård och hälsa. Vi har Profilkurserna Seniorkurs och Studiemotiverande kurs. Målet för den Studiemotiverande kursen är att under 3 månader coacha och motivera dig att fortsätta studera. En förutsättning för att kunna få plats på kursen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen som anvisar platserna. Undervisningen är individanpassad. Ni hittar också vår populära Yrkesutbildning Fritidsledarutbildning. Utöver dessa har vi också en utbildning för nyanlända på uppdrag av Arbetsförmedlingen. En 6 månaders Etableringskurs.
I vår Etableringskurs lägger vi stort fokus på att våra studerande ska utvecklas, känna samhörighet, lära sig svenska och samhälls- samt yrkesorientering. Undervisningen är individanpassad. En förutsättning för att kunna få plats på kursen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen som anvisar platserna.

Hitta hit

Du tar dig enkelt till skolan. Utanför skolgården stannar länstrafikens buss 130. På gångavstånd finns lokaltågen som på 6-8 minuter tar dig till skolan från Lund eller Malmö.

Publicerad i Om oss